Olga Zhiznjeva

Portrait Olga ZhiznjevaHerec - Russia
Narodilo 17. duben 1899 v St. Petersburg
Zemžel 10. listopad 1972 v Moskva

Mini-Biography:
Olga Zhiznjeva was born on April 17, 1899 in St. Petersburg. She was a Russian Herec, known for Admiral Uzhakov (1953), Chuzhaja (1927), Ob etom zabyvat' nelzia (1954), Olga Zhiznjeva's first movie on record is from 1925. Olga Zhiznjeva died on November 10, 1972 in Moskva. Her last motion picture on file dates from 1971.
Zivotopisné poznámky (v němčině): Schauspielerin des swojetischen Films und Theaters, Schauspielausbildung in Petrograd an der Theaterakademien des Korsh-Theaters, zahlreiche Engagements an den Theatern von Moskau, Leningrad, Kiev, Kazan, Kharkov usf. Filmrollen ab 1924, erst in eleganten Leberollen, dann u. a. auch als Fürstin oder Kaiserin. Olga Zhiznjeva war verheiratet mit dem Regisseur Abram Room. (lhg 2012)

Olga Zhiznjeva Filmografie [Auszug]
1971: [04.24] Dostojanije respubliki (Herci: княгиня Ири ),
1970: [] Tsvjety zapozdalye (Herci: княгиня При ), Režie Abram Room,
1970: [04.22] Kremlevskije kuranty (Herci: жена Николь ),
1968: [10.28] Dozhivjem do ponjedjelnika (Herci: Полина Андр ),
1968: [] Shchit i mech (Herci), Režie Vladimir Basov,
1968: [03.18] Po Rusi (Herci: хозяйка ант ),
1964: [03.18] Granatovyj Brazljet (Herci), Režie Abram Room,
1961: [] Dvje Zhizni (Herci: Бороздина М ), with Yelena Gogolyova,
1960: [10.22] Obyknovjennaja istorija (Herci),
1960: [01.00] Dom s mjezoninom (Herci), with Ninel Myshkova,
1959: [09.12] Ljuboj tsenoj (Herci), Režie Anatolij Slesarenko, with Ada Vojtsik,
1959: [01.04] Zolotoj eshelon (Herci),
1956: [02.07] Neobyknovennoje Ljeto (Herci), Režie Vladimir Basov, with , ,
1956: [09.21] Raznyje sudby (Herci: Jelena Sjemjonovna Ognjeva), Režie Leonid Lukov, with , , ,
1956: [07.02] Pjervyje Radosti (Herci), Režie Vladimir Basov,
1954: [/ /1] Ob etom zabyvat' nelzia (Herci), Režie Leonid Davidovich Lukov, with Sergej Bondarchuk, Lidija Smirnova,
1953: [04.23] Admiral Uzhakov (Herci), Režie Mikhail Romm, with Ivan Pereverzev, Boris Livanov, ,
1949: [02.25] Sud chesti (Herci), Režie Abram Room, with Nina Shaternikova,
1946: [04.28] Solistka Baljeta (Herci), Režie Aleksandr Ivanovskij,
1946: [10.31] V gorakh Jugoslavij (Herci), Režie Abram Room,
1944: [04.21] Cherevichki (Herci), Režie Nadezhda Kosherova, Mikhail Shapiro,
1944: [02.22] Nashestvje (Herci), Režie Abraham Room,
1943: [07.20] Vo imja Rodiny (Herci), Režie Dmitrij Vasiljev, Vsevolod Pudovkin, with Nikolaj Krjuchkov,
1942: [] Ubijcy vykhodjat na dorogu (Herci), Režie Vsevolod Pudovkin, Jurij Tarich, with Mikhail Astangov, Boris Vladimirovich Blinov, ,
1940: [02.04] Vjeter s Vostoka (Herci), Režie Abram Room,
1939: [01.27] Podkidysh (Herci), Režie Tatjana Lukashevich, with Nikolaj Arskij,
1936: [] Otets i sin (Herci), Režie Margarita Barskaja,
1935: [] Strogij Junosha (Herci), Režie Abram Room, with Ivan Koval-Samborskij,
1932: [03.17] Izjashchnaja zhizn (Herci), Režie Boris Jurtsev, with Boris Tenin, Tatjana Barysheva,
1929: [03.15] Prividennje ktoroje nje vrazkrashatsja (Herci: Klemans), Režie Abram Room, with Maksim Shtraukh,
1929: [09.24] Cizí žena (Postoronnjaja zhenshchina) (Herci: Kazarinovs Frau), Režie Ivan Pyrjev, with Georgij Muzalevskij, ,
1928: [08.03] Alybidum (Herci), Režie Leonid Obolenskij, with Galina Kravchenko, Sergej Tsenin,
1927: [10.11] Chuzhaja (Herci: Alissa von Waltz), Režie Konstantin Eggert, with Pjotr Bakshejev, Varvara Alekhina,
1926: [11.01] Poslednij vystrel (Herci), Režie Vladimir Jegorov, David Morskoj, with Ivan Koval-Samborskij, Marija Bljumental-Tamarina,
1926: [] Protsess o trekh millionakh (Herci: Noris, Ornanos Frau), Režie Jakov Protazanov, with Igor Ilinskij, , Mikhail Klimov,
1925: [10.27] Zakrojshchik iz Torzhka (Herci: Young Lady), Režie Jakov Protazanov, with Igor Ilinskij, ,
1925: [02.17] Jevo prizyv (Herci: Lulu), Režie Jakov Protazanov, with Marija Bljumental-Tamarina, Ivan Koval-Samborskij,

. 2 . 3 . 7

Filmografie Olga Zhiznjeva nach Kategorien

Darsteller

Olga Zhiznjeva in other Database records:

Disclaimer

Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Olga Zhiznjeva - KinoTV