Pedro Almodóvar

No Photo

Režisér, Scénárista - Spain
Narodil 25. září 1949 v Calzada de Calatrava (Ciudad Real)

Mini-Biography:
Pedro Almodóvar was born on September 25, 1949 in Calzada de Calatrava (Ciudad Real). He is Režisér, Scénárista, known for Hable con ella (2002), Que he hecho yo para merecer esto (1984), Tacones lejanos (1991), Pedro Almodóvar's first movie on record is from 1980. His last motion picture on file dates from 2011.
Zivotopisné poznámky (v němčině): Pedro Almodóvar wurde 1949 in Calzada de Calatrava in der Mancha geboren. Er wuchs in der Extremadura auf, wo er eine Klosterschule besuchte. Nach dem Zusammenbruch des franquistischen Regimes begann er mit der Herstellung erster Kurzfilme und wurde schnell zum Star der Movida, der Madrider Untergrundkulturbewegung. Nach dem Erscheinen seines ersten Langfilms "Pepi, Luci, Bom und andere Mädchen aus der Clique" (1980) widmete er sich ausschließlich dem Filmen und ist heute der prominenteste spanische Regisseur. Unter anderem drehte er "Frauen am Rande des Nervenzusammenbruchs" (1987), "High Heels" (1991), "Kika" (1993), "Alles über meine Mutter" (1999) und "Sprich mit ihr" (2002). 2004 wird "La mala educación" erscheinen. (ARTE Presse)

Pedro Almodóvar Filmografie [Auszug]
2011: [04.19] La piel que habito (Ředitel), with Antonio Banderas, Elena Anaya, Blanca Suaréz,
2006: [] Volver (Ředitel), with Penelope Cruz, Yolanda Ramos, Pilar Castro,
2004: [] La mala educación (Ředitel), with Gael García Bernal, Fele Martínez, Javier Cámara,
2002: [03.15] Hable con ella (Ředitel), with Javier Cámara, Geraldine Chaplin, Rosario Flores,
1999: [] Todo sobre mi madre (Ředitel), with Fernando Guillén, Eloy Azorin, Toni Cantó,
1997: [] Carne trémula (Ředitel), with Alex Angulo, Javier Bardem, Pilar Bardem,
1995: [/ /1] La Flor de mi Secreto (Ředitel), with Imanol Arias, Joaquin Cortes, Rossy de Palma,
1993: [/ /1] KIKA (Ředitel), with Victoria Abril, Alex Casanovas, Peter Coyote,
1991: [] Tacones lejanos (Ředitel), with Javier Bardem, Mariata O'Wisiedo, Victoria Abril,
1990: [] Atame! (Ředitel), with Victoria Abril, Antonio Banderas, Lole León,
1987: [] Mujeres al borde de un ataque de nervios (Ředitel), with Fernando Guillén, Antonio Banderas, Maria Barranco,
1987: [] La ley del deseo (Ředitel), with Eusebio Poncela, Carmen Maura, Antonio Banderas,
1986: [/ /1] Matador (Ředitel), with Nacho Martínez, Chus Lampreave, Bibiana Fernández,
1985: [/ /1] Trayler para amantes de lo prohibido (Ředitel),
1984: [/ /1] Que he hecho yo para merecer esto (Ředitel), with Angel de Andrés Lopez, Kiti Manver, Carmen Maura,
1983: [/ /1] Entre tinieblas (Ředitel), with Lina Canalejas, Mary Carrillo, Carmen Maura,
1982: [/ /1] Laberinto de Pasiones (Ředitel), with Ofelia Angelica, Ofelia Angélica, Imanoel Arias,
1980: [/ /1] Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (Ředitel), with Assumpta Serna, Carmen Maura, Eva Siva,

. 14 . 16

Disclaimer
Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Pedro Almodóvar - Biography KinoTV Movie Database Check Page Rank Pagerank Anzeige